Planul de distrugere a ROMANIEI

“MOSTENIREA CLANDESTINA” – un documentar al lui Larry L. Watts in colaborare cu Monica Ghiurco (director si producator) reprezentand TVR – aduce in prim-plan confruntarea de pe frontul clandestin din perioada Razboiului Rece si nu numai, devoaland publicului – in premiera si in exclusivitate – elemente de natura sa bulverseze perceptia oficiala asupra ultimelor decenii.
Filmul este un proiect-fluviu care are ca punct de plecare munca de cercetare a profesorului american Larry L. Watts asupra arhivelor serviciilor secrete est-europene si occidentale (CIA, STASI, AVO, KGB, Directia Securitatii Statului). Opiniile acestuia sunt completate, confirmate sau contestate de o serie de personalitati autohtone: academicieni, istorici, diplomati de cariera, sociologi, dar si ofiteri de informatii, fosti detinuti politici si alti martori ai evenimentelor din ultimul secol.
Filmul propune o analiza neconventionala asupra perioadei comuniste din Romania (sub dictaturile lui Gheorghe Gheorghiu-Dej si Nicolae Ceausescu) prin prisma echilibrelor de putere la nivel mondial: Romania intre SUA, China si URSS, acompaniata de tovarasii din blocul sovietic sau, dimpotriva, concurata acerb, in postura de “tinta” a unor strategii secrete, concepute si realizate atat pe linia spionajului de factura cominternista, cat si pe cea a colaborarii militare si de informatii in cadrul aliantei Pactului de la Varsovia.
Este un documentar despre dizidenta si dezinformare, ce valorifica imagini de arhiva rare si scoate la lumina adevaruri incendiare despre spioni, defectori, agenti dubli, operatiuni secrete si figuri controversate: Caraman, Pacepa, Bodnaras, Carlos Sacalul.. mai multe puteti afla aici: http://bestbacau.blogspot.com/2013/07…
-=ATENTIE=-
Toate materialele cu enunt ©copyright (video, sunet, imagini.. etc) SUNT CREDITATE AUTORILOR de drept !!!
Daca doriti sa utilizati continutul, va rog sa CERETI PERMISIUNE autorilor respectivi pentru drepturi de utilizare !
-=ATENTION=-
All copyrighted © Materials (videos, sounds, graphics,more) ARE credited to their OWNERS !!!
So if you like to use any of this content, please ASK for PERMISSION !

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.