Bun venit pe pagina de raportare a reacţiilor adverse la medicamentele de uz uman

Lansarea liniei verzi anticorupţie, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Interne, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie. Orice român va putea sesiza telefonic cazuri de corupţie din sistemul sanitar la telefonul verde 0800806806. De la cazuri de condiţionare a actului medical până la concursuri de angajare trucate sau achiziţii cu dedicaţie, orice va putea fi raportat prin linia verde anticorupţie.

https://adr.anm.ro/
Bun venit pe pagina de raportare a reacţiilor adverse la medicamentele de uz uman!
De astăzi, raportarea reacţiilor adverse suspectate la un medicament poate fi făcută direct online pe https://adr.anm.ro/ printr-un formular dezvoltat de Agentia Nationala a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale cu sprijinul colegilor de la autoritatea omoloagă din Marea Britanie. Vă încurajăm să raportaţi online dacă suspectaţi apariţia unei reacţii adverse la un medicament deoarece astfel contribuiţi la creşterea siguranţei medicamentelor şi la protejarea sănătăţii dumneavoastră şi a altor persoane. Raportul dumneavoastră va fi evaluat de experţii români şi europeni şi poate duce la măsuri implementate de Agenţia Europeană a Medicamentului şi de autorităţile naţionale.
O reacţie adversă se defineşte ca „un răspuns nociv şi nedorit, determinat de un medicament”. Aceasta înseamnă că apare un efect nedorit sau neintenţionat după ce aţi utilizat un medicament. Sunt considerate reacţii adverse şi efectele nedorite care apar după supradozarea medicamentului, utilizarea greşită, abuzul şi erorile de medicaţie sau efectele nedorite apărute în urma expunerii profesionale.

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.